sábado, 14 de septiembre de 2013

LLET D'ECGUA HAFLINGER

Em permeto fer una entrada personal per explicar-vos que a primers de setembre vaig estar a Holanda i vaig tenir el privilegi (per casualitat) de visitar una explotació d'ecgües de llet. A veure si els soferts ramaders de CPC que fan llet d'ecgua, poden agafar alguna idea...
El Riga Ranch es troba a Vrouwenakker, i es tracta d'una granja amb 20 mares de raça Haflinger, una raça amb orígens italians, però molt extesa a tota Europa, de capa alatzana i amb crinera i cua rosses,  i que molta gent considera poni, ja que l'alçada a la creu oscil.la entre 136cm i 150cm.
Son animals molt adaptats, tant al terreny com a les tasques que duen a terme: des de l'oci, fins al tir, i fins i tot actualment és la raça que més s'usa per a fer llargues marxes (són molt estables) i hipoteràpia.
Doncs bé, al Riga Ranch fan llet d'ecgua...perquè després en fan bombons!!
Els animals es munyen quatre cops al dia i sense l'estímul visual de la cria. No els agafen de cap manera i tan sols els dónen herba mentre els munyen.
N'extreuen aproximadament 3/4 de litre per munyida (3 l/animal/dia), i el temps de lactació l'allarguen uns 8 mesos.
I ja està; el millor és veure'n les fotos perquè gràficament es veu molt millor
Una altra cosa! Al Riga Ranch NOMÉS hi ha dones...elles diuen que la tranquilitat i la dolçor a l'hora de tenir cura de les ecgües fa que després els bombons surtin més bons..











No hay comentarios: